Mit is jelent számunkra a Jóga Világnapja? Gyermekjóga oktatóként egész évben várjuk ezt a napot. Módszeresen készülünk rá, mint egy nagy családi ünnepre, hiszen ez is a mi ünnepünk.

A Jóga Világnapjának története onnan indul, hogy India miniszterelnöke, Narenda Modi kérésére az ENSZ Közgyűlése június 21-ét a Jóga Világnapjává nyilvánította. Ezen a napon a világ minden pontján megemlékeznek, mozognak, lélegeznek, kapcsolódnak az emberek. Jógások és nem jógások egyaránt részt vesznek ezen a világméretű megmozduláson.

Mi, a Gyermekeink Mozgásáért Egyesület gyermekjóga-oktatói a június hónapot minden évben teljes mértékben a gyermekjóga népszerűsítésének szenteljük. Így 2019-ben is Magyarország szinte teljes területén, sok helyszínen tartottunk ingyenes gyermekjóga órákat, azzal a nem titkolt céllal, hogy minél több gyermekhez elvigyük a mozgás szeretetét, minél több gyermeknek és felnőttnek megmutassuk, hogy jógázni, mozogni jó. Iskolákban, óvodákban egész osztályokat, csoportokat mozgattak meg elhivatott gyermekjóga-oktatóink.

A legnagyobb öröm számunkra látni a sugárzó, boldog arcokat, hallani a felszabadult gyermekkacagást. Miközben rengeteg pozitív visszajelzést kapunk, a gyermekek örömmel kapcsolódnak be az órákba, és legtöbben várják a folytatást is. Mi ezért dolgozunk.

A hangulatról árulkodjanak az alábbi fotók! (A válogatás nem teljes, nem minden helyszínen készültek felvételek.)